Benim Çocuğum Aslında Çok Zekidir Ama…

Benim Çocuğum Aslında Çok Zekidir Ama…

Zekayı, matematiksel bir sayı ifadesinden çok, zihnin öğrenme, öğrenilenden yararlanabilme, yeni durumlara uyabilme ve yeni çözüm yolları bulabilme yeteneği olarak tanımlayabiliriz. Başka bir deyişle de, zihnin birçok yeteneğinin uyumlu çalışması sonucu ortaya çıkan bir yetenekler birleşimi denilebilir.

Birçok çocuğun hızlı ve kolay öğrenebilme yeteneğine sahip olduğunu fakat bu yeteneğini doğru kullanamadığı için akademik anlamda istenilen seviyeye gelmekte zorlanmaktadır. “Hatta birçoğu da düşük notlar almakta ve sınıfın haylaz ve yaramaz çocuklar arasında yerini almaktadır. Böyle bir durumun temel sebebi öğrencinin potansiyelini bilmemesi bu potansiyeli doğru kullanabilme becerisine sahip olamamasıdır. Daha açık bir ifadeyle öğrenci çok çabuk kavradığının farkındadır. Öğretmeni dersi anlatırken, o, daha ilk anlatmada konuyu anlar ve öğrendiğini düşünür. Sınıf içerisinde öğretmen birkaç kez aynı şeyleri tekrar ettiğinde sıkılmaya başlar ve bu nedenle de dersin işlenişini sabote eder.Çocuğun öğretmenleri tarafından anne babaya şikayet edildikçe okulla arasına mesafe koymaya başlar. Anne ve babalarda doğal olarak ne yapacaklarını bilmediklerinden bir kaos ortamı evin içerisinde hakim olmaya başlar.

Sirius Zihin Geliştirme Programı zihnin öğrenme, öğrenilenden yararlanabilme, yeni durumlara uyabilme, ve yeni çözüm yolları bulabilme becerilerini geliştirir. Sirius Zihin Geliştirme Programı öğrencinin farkında olduğu potansiyelini doğru kullanabilmesi için gerekli olan planlama, organizasyon, konsantrasyon becerilerini geliştirir. Çocuklar program içerisinde yaptığı egzersizlerle kendisi için en uygun öğrenme stratejilerini fark eder ve bu stratejileri kolay bir şekilde günlük hayatlarında kullanmaya başlar. Uzun saatlerce ders çalışmak yerine planlı ve düzenli ders çalışma alışkanlığı gelişir. Kitap okumaya başlar, okudukça kelime hazinesi gelişir ve sürekli yeni bir şeyler öğrenme ihtiyacı içerisine girer.

Sirius Zihin Geliştirme Programına katılan öğrenciler zihinsel gelişimlerine yaptıkları katkı sayesinde okulla ve derslerle yeniden sıcak bir bağ kurmaya başlar. Kurulan bu sıcak bağ sayesinde akademik beceriler gelişir, sınav notları yükselmeye başlar. Sınav notlarının yükselmesiyle başarı hazzını yaşayan çocuk daha iyisini yapmak için daha çok gayret sarf eder. Aile içerisindeki kaos durumu ortadan kalkar….

Çocuğunuzun da bu ayrıcalıklara sahip olmasını istiyorsanız Sirius Zihin Geliştirme Programına katılın

İlginizi Çekebilir